Filmy mimo mainstream
08.10.2015 | bakeero

KINOVÝHLED: říjen 2015

Filmfanatic znovu přináší výčet toho nejlepšího, co v následujícím měsíci dorazí do českých kin. Najdete mezi níže uvedenými filmy svého favorita?

martian_cover Marťan
Premiéra: 1. října 2015
Sci-fi / Akční / Dobrodružný
Ridley Scott znovu v žánru sci-fi a tentokrát je to prý o poznání kvalitnější podívaná, než Prometheus, který zpětně označuji za velké zklamání. Dostane se Matt Damon z rudé planety v pořádku domů?

 

fakju2_cover Fakjů pane učiteli 2
Premiéra: 8. října 2015
Komedie
Jestli jste neviděli povedenou jedničku, tak to honem rychle koukejte napravit. I Němci totiž umí povedené komedie. A doufejte, že dvojka nebude jen mlácením prázdné slámy.

 

youth_cover Mládí
Premiéra: 8. října 2015
Drama
Paolo Sorrentino netočí prvoplánově zábavné konverzačky. V jeho podání očekávejte spíš těžší vyzrálou filmařinu a v tomhle snímku pak rozjímání starců nad životem a mládím, kterému zjevně občas mrknou na kozy.

 

legend_cover Legendy zločinu
Premiéra: 15. října 2015
Žitotopisný / Krimi / Thriller
Gangsterky jsou FIlmfanaticovo nejoblíbenějším žánrem. A tahle vypadá hodně nadějně. Tom Hardy v hlavní dvojroli dvojčat, která si pro sebe urvala londýnské podsvětí na konci 60. let 20. století. Větřím okamžitou klasiku.

 

sicario_cover Sicario: Nájemný vrah
Premiéra: 22. října 2015
Akční / Krimi / Drama
Režisér Denis Villeneuve mě od skvělého Zmizení hodně zajímá. A podle trailerů vypadá jeho nejnovější film dost povedeně. Chválou nešetří ani kritici a když vidím démonického Benicia Del Tora v roli psychopatického zabijáka, myslím, že je jasné, proč právě tenhle film je mým osobním tipem na měsíc říjen.

 

Věřím, že říjen vás v kinech uspokojí, protože září bylo slabší. Filmfanatic by si k návštěvě multiplexu vybral minimálně dva filmy, ale #1 je pro něj Sicario: Nájemný vrah.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku