Filmy mimo mainstream
11.08.2016 | bakeero

Fuqua hodlá režírovat remake Zjizvené tváře

Režisér Antoine Fuqua, který nám v kinech už brzy naservíruje remake Sedmi statečných, vyjednává se studiem Universal o své režisérské účasti na dalším remaku. Tentokrát by mělo jít o reinkarnaci legendární gangsterky s Al Pacinem v hlavní roli – Zjizvené tváře aka Scarface.

Tedy, on by to vlastně nebyl čistý remake, ale vlastně remake remaku. Už De Palmova pecka z roku 1983 totiž byla remakem původní Zjizvené tváře z roku 1932. A ta zase pro změnu byla adaptací stejnojmenné knižní předlohy z roku 1929, kterou volně inspiroval život samotného Al Caponeho.

I tentokrát bychom se měli věnovat vzestupu a pádu gangstera – přistěhovalce. Ve verzi z roku 1932 jsme sledovali osudy Itala v Chicagu, ve verzi z roku 1983 zase Kubánce v Miami. Podle nepotvrzených zpráv bychom se teď měli vydat do současného Los Angeles, ale národnost ústřední zatím neznáme. Nicméně Filmfanatic už teď přijímá vaše sázky – piště do komentářů pod článkem.

3:18; I’m Tony Montana, a political prisoner from Cuba. And I want my fuckin’ human rights, now!

Jak je vidět, Fuquovi nechybí odvaha a kuráž pouštět se do remaku ikonických filmů. Podle trailerů se ale zdá, že u Sedmi statečných by to mohlo vyjít, takže nevidím důvod, proč se netěšit i na další Zjizvenou tvář.

Mezi producenty chystaného snímku se objeví také Marty Bergman, který produkoval už verzi z roku 1983. Termín uvedení do kin ještě není daný, nicméně Universal se vyjádřil v tom smyslu, že Scarface je pro něj jednou z priorit. Tak uvidíme. Filmfanatic se bude těšit. A to i proto, že gangsterky jsou jeho nejoblíbenějším žánrem.

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku