Filmy mimo mainstream
04.09.2016 | bakeero

Kinovýhled: září 2016

Měsíc utekl jako voda a Filmfanatic znovu přináší souhrn toho nejlepšího, na co se dá v září 2016 vyrazit do kina.

dont-breathe_cover Smrt ve tmě
Premiéra: 1. září 2016
Thriller / Horor
S režisérem Fedem Alvarezem se Filmfanatic seznámil v roce 2013, kdy měl tenhle Uruguayec na starosti remake Raimiho Lesního ducha aka Evil Dead. Z mého pohledu to nedopadlo vůbec špatně a tuhle předělávku řadím rozhodně mezi ty zdařilejší. Smrt ve tmě pak vypadá hodně zdařile. A to jak podle traileru, tak i podle reakcí kritiků a diváků.

 

sully_cover Sully: zázrak na řece Hudson
Premiéra: 8. září 2016
Drama / životopisný
Clint Eastwood je borec. Naposledy si připsal megakasovní úspěch se svým Americkým sniperem a Filmfanatic před ním hluboce smeká, protože točit takhle na stará kolena (86 let!) se opravdu jen tak nevidí. Není proto důvod netěšit se na jeho zpracování hrdinského činu kapitána “Sullyho” Sullenbergera, který v roce 2009 nouzově přistál s porouchaným dopravním letadlem na řece Hudson a zachránil tím život 155 pasažérů. V hlavní roli Tom Hanks, takže se dá očekávat útok na Oscary.

 

blood-father_cover Ve jménu krve
Premiéra: 15. září 2016
Akční / Thriller
Mel Gibson si kdysi pod parou otevřel ústa na to, kdo podle něj tahá za nitky v Hollywoodu a od té doby si před kamerou prakticky neškrtnul. A je to škoda. Tomuhle borci by totiž přinejmenším role nas*aných tatíků na odvykačce sakra sedly. Filmfanatic přinese recenzi jeho nejnovějšího snímku už tento týden…

 

magnificent-seven_2016_cover Sedm statečných
Premiéra: 22. září 2016
Akční / Western
Filmfanatic všemožným remakům obecně příliš nevěří. U předělávky asi nejslavnějšího westernu všech dob (který byl sám remakem Kurosawových Sedmi samurajů) mám ale zcela opačné pocity. Respektive věřím, že nová tvůrčí sestava i herecké obsazení dokáže na plátno přivést klasiku v novém slušivém hávu. A představit tak legendu další generaci podobně, jako se to povedlo u posledních Star Wars.

 

anthropoid_cover Anthropoid
Premiéra: 28. září 2016
Historický / Thriller / Válečný / Životopisný
Atentát na Heydricha se po letech dočkal dalšího filmového zpracování. Tentokrát zahraničního, takže jsem zvědav, jak se povedlo tenhle hrdinský počin převést na plátno lidem, pro které to logicky není až tak blízké téma. Sean Ellis má ale na režisérské pažbě hodně solidní zářezy, takže věřím (a doufám), že to klaplo.

 

deepwater-horizon_cover Deepwater Horizon: Moře v plamenech
Premiéra: 29. září 2016
Akční / Drama / Thriller
Režisér Peter Berg by potřeboval trochu nakopnout slibně rozjetou kariéru, která poslední léta (alespoň z Filmfanaticova hlediska) poněkud skomírá. Tedy, Berg pořád točí solidní akční snímky, ale vyložený hit mu na kontě prostě chybí. Naděje, že to tentokrát prolomí sice nejsou nijak vysoké, ale v hlavní roli se objeví můj oblíbenec Mark Wahlberg, takže nepřestávám doufat.

 

Po prázdninách tedy pokračují žně v kinech také v září a rozhodně je z čeho vybírat. Filmfanatic by vsadil na remake Sedmi statečných, ale hodně lákavě vypadá i horor Smrt ve tmě. Na co byste vyrazili vy?

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku