Filmy mimo mainstream
16.10.2013 | bakeero

Recenze: Pád Bílého domu – Casey, kurva, Ryback znovu v bílém

Mike Banning (Gerard Butler) je vedoucí prezidentské ochranky. Když mu ale na CGI sněhu ujedou cvičky a během autonehody nestačí zachránit prezidentovu manželku, je přeřazen na druhou kolej. I když všichni ví, že je to největší badass v Tajné službě. Jenže prezidentovi (Aaron Eckhart) by mohl připomínat staré rány a tak si zkrátka chtě nechtě musí brousit tužky na ministerstvu financí.

Po nějaké době se ale naskytne příležitost, jak se dostat zpátky; to když se nad Washingtonem prožene letadýlko, které pokropí anglicky střižený trávník před Bílým domem i pár civilistů před ním těžkým olovem. Od cesty zostudí špičkové stíhačky F-22 Raptor vítězstvím KO prakticky ještě před úvodním gongem a do toho všeho se k sídlu amerického prezidenta řítí banda severokorejců bez platných vstupenek. To je šance, na kterou Mike Banning čekal. Neváhá a s pistolí v ruce se spolu s neohlášenou exkurzí severokorejců dostává do útrob Bílého domu.

A tady už se dostáváme na starou dobrou (známou) půdu bitevní lodě Missouri, kde to před nějakými zhruba 20ti lety čistil Casey, kurva, Ryback. Nejen, že následující děj se nese v duchu prvního Přepadení, ale některé scény jsou skoro jeho doslovným přepisem (hlášení se z Oválné pracovny). Naštěstí jsou všechny minimálně stejně zábavné, takže pokud dokážete přistoupit na oldschoolovou “logiku” devadesátkovývh béček, rozhodně se budete bavit. Nicméně vypnutí mozku je opravdu nezbytné, protože budete svědky všech klišoidních patosů i polotrapných macho hlášek.

5/7
Návrat akce ve stylu 90's béček obohacený CGI efekty a modernizovanými akčními scénami. Budete to milovat, nebo nenávidět. Nic mezi tím.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
Recenze: Pád Bílého domu – Casey, kurva, Ryback znovu v bílém

Pád Bílého domu / Olympus Has Fallen

Akční / Thriller USA, 2013, 119 min

Režie: Antoine Fuqua
Scénář: Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt
Kamera: Conrad W. Hall
Hudba: Trevor Morris
Hrají: Gerard Butler, Morgan Freeman, Finley Jacobsen, Radha Mitchell, Aaron Eckhart, Dylan McDermott, Ashley Judd, Cole Hauser, Melissa Leo, Tory Kittles, Angela Bassett, Robert Forster, Rick Yune, Phil Austin, Philippe Radelet, Shane Land, David Joseph Martinez, Arden Cho, Michael Dudikoff, Kenneth Wayne Bradley

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku