Filmy mimo mainstream
23.11.2016 | bakeero

RECENZE: Matky na tahu – maminy chtěj’ taky pařit!

Na první Pařbě ve Vegas už si chtěla přihřát polívčičku hezká řádka dalších filmů i lidí, co se kolem téhle povedené kocovinové komedie třeba jenom mihli. Ale přiznejme si; ony už druhá ani třetí pařba nebyly kdovíjakými zázraky. Vyšlo to napoprvé, jenže jak už jste jednou střízliví, opilému nevěříte. Ale přece jen, když s vlastním filmem přijdou scénáristé toho prvního – povedeného dílu, dáváte sobě i jim šanci.

Matky na tahu mají být vtipnou filmovou revoltou všech strhaných manželek, které jsou přehlceny nesmyslnými požadavky i neschopností svých vlastních dětí, manželů a šéfů. Teď chtějí říct zavedeným pořádkům “Dost!” a jejich militantní mluvčí má být Mila Kunis. Která tedy jako matka rozhodně nevypadá a nejspíš ještě pár let vypadat nebude. Ale budiž. Naštěstí má komediální talent, takže se na tuhle dámskou jízdu může vydat i mužská část publika.

Tedy za předpokladu, že přistoupí na pravidla hry, ve které jsou všichni muži A) neschopní budižkničemové nebo B) čistě sexuální objekty pro nadržené rozvedené / opuštěné matky. Osobně mě to nijak neuráželo, protože filmů s opačným přístupem je (nebo spíš bylo?) víc, takže proč si jednou nedopřát trochu toho opačného pohledu na věc, no ne?!

Vyhořelé matky se tedy sešikují a vydají se dělat revoluci proti zdánlivě vzorným maminám, které podle tahají za nitky životů těch poslušnějších oveček ve stádu. Casting se povedl na výbornou, a proto si v jednotlivých rolích užijete známé tváře. Nejvíce pak Christinu Applegate (aka Kelly Bundovou) coby arci mrchu a Kathryn Hahn coby nejsprostší pobočnici Mily Kunis.

Ve výsledku jsou tedy Matky na tahu přesně tím, co od nich už po prvním traileru čekáte; přisprostlou feministickou komedií. A těch se moc netočí, takže za Filmfanatica palec nahoru.

4/7
Holky proti holkám, celkem natvrdo. Koukatelné i pro chlapy, a to i když to nejsou zrovna zápasy v bahně.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
RECENZE: Matky na tahu – maminy chtěj’ taky pařit!

Matky na tahu / Bad Moms

Komedie
USA, 2016, 100 min

Režie: Jon Lucas, Scott Moore
Scénář: Jon Lucas, Scott Moore
Kamera: Jim Denault
Hudba: Christopher Lennertz
Hrají: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith, Annie Mumolo, Oona Laurence, Emjay Anthony, David Walton, Clark Duke, Jay Hernandez, Eugenia Kuzmina, Jay Jablonski, Chris Angerdina, Wanda Sykes, Megan Ferguson, Lilly Singh…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku