Filmy mimo mainstream
25.09.2017 | bakeero

RECENZE: Kingsman: Zlatý kruh

První Kingsman byl v roce 2014 obrovským hitem a vychvaloval ho tehdy také Filmfanatic. Nápaditý mix odkazů na staré bondovky a špionážní filmy s vydatnou špetkou moderní akční choreografie i crazy nápadů zkrátka uchvátil snad všechny. Laťka tedy byla hodně vysoko. A jak že se s ní popasovalo pokračování pod názvem Kingsman: Zlatý kruh?

Nebudu mlžit a na rovinu přiznám, že dvojka kvalit jedničky nedosahuje. Což ale pořád stačí na to, aby šlo o hodně nadprůměrnou akční podívanou. Nicméně očekávejte přepálenost spíše ve stylu druhého Kurýra, než nějakou Mission Impossible. Znovu se dočkáte spousty popkulturních odkazů i takřka videoherních prvků jako jsou robotičtí psi a podobně. Občas je však toho CGI pozlátka až příliš, a i když to zní neuvěřitelně, tak technologie počítačových triků tady nestačila fantazii autorů.

Kingsmani zase jednou musí zachránit svět. Tentokráte před ženskou verzí Pabla Escobara v podání Julianne Moore, která si s chutí střihla nekompromisní a dozajista psychicky narušenou nejlepší obchodnici světa, o které však nikdo neví – madam Poppy. Vládkyni největšího drogového impéria světa se v hlavě zrodil geniální business plán a k jeho prosazení jí může pomoci také prezident Spojených států – neméně šílený. A zabránit tomu všemu mohou snad jen Kingsmani, takže právě ti se stanou hlavním terčem.

Následkem čehož se dozvíme, že také v USA existuje podobně nezávislá tajná služba. Statesmani pod zástěrkou výroby whiskey bdí nad bezpečností Spojených států a teď budou muset pomoci svým britským bratrancům, aby společnými silami zachránili svět. Z americko-britské konfrontace pak vychází řada nejvtipnějších momentů celého filmu.

Když se divák ohlédne, zjistí, že v nových Kingsmanech není až tolik akčních scén, jak by člověk třeba podle traileru čekal. Opravdu epická je snad jen ta úvodní, zbytek by se dal označit za jakési akční štěky – leckdy doslova. Na prvním místě je totiž humor, (sebe)parodie a nadsázka. Což vlastně definuje celý film a předurčuje divákovu ne/spokojenost.

Filmfanatic na tuhle odlehčenou hru přistoupil a bavil se královsky. A i když to nebylo tak intenzivní jako u prvního dílu, pořád jde o vysoce nadprůměrnou akční zábavu, kterou bez rozmyslu doporučuje.

5/7
Pokračování Kingsmanů sází především na humor a ztřeštěnost, akce je až na druhém místě. Podle toho zvolte, jestli máte zájem vstoupit do služby.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
RECENZE: Kingsman: Zlatý kruh

Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden Circle

Akční / Dobrodružný / Komedie
USA / Velká Británie, 2017, 141 min

Režie: Matthew Vaughn
Předloha: Mark Millar (komiks), Dave Gibbons (komiks)
Scénář: Matthew Vaughn, Jane Goldman
Kamera: George Richmond
Hudba: Henry Jackman, Matthew Margeson
Hrají: Taron Egerton, Halle Berry, Julianne Moore, Channing Tatum, Colin Firth, Mark Strong, Sophie Cookson, Pedro Pascal, Jeff Bridges, Edward Holcroft, Poppy Delevingne, Hanna Alström, Vinnie Jones, Elton John, Lena Endre, Juha Pihanen, Samantha Womack, Anthony Milton, Björn Granath, Tobi Bakare, Thomas Turgoose, Keith Allen…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku