Filmy mimo mainstream
04.10.2016 | bakeero

SERIÁL: Narcos (1. série)

Netflix. Tahle společnost si získává Filmfanaticovi sympatie čím dál tím víc. Respektive svoje akcie žene nahoru až do nadpozemských výšin. Začalo to politickým majstrštykem House of Cards nedávno finišovalo skvělými Stranger Things a ještě předtím také první sérií Narcos, o které jsem se trochu rozepsal i rozpovídal už před časem a teď hodlám v oslavných ódách pokračovat.

Nástup k moci a období vlády kokainového krále Pabla Escobara je v úvodní sérii Narcos popsáno takřka do nejmenšího detailu. A možná, že je to až na škodu. Události, které následují potom už totiž nejsou tak výživné – a není jich tolik. I tak ale Netflix oznámil, že krom 2. série se můžeme těšit také na 3. a na 4. – v nich už ale nebude figurovat sám velký Pablo. Bude zajímavé sledovat, jak se s tím seriál vyrovná.

Famózní Wagner Moura v roli Escobara je totiž tím největším tahounem celého projektu. Jeho herecký projev budete milovat a vsadím se, že začnete klít nejedním španělským slovíčkem. Ale nebylo by spravedlivé, kdybych vám tvrdil, že Narcos stojí pouze na tomhle borci. Zajímavé jsou také další postavy a je jedno, jestli jde o Escobarovi kumpány z kartelu, kolumbijské vojáky a policisty nebo rovnou americké agenty CIA. Každý z nich si v seriálu najde svoje místečko na slunci.

Rušivě nepůsobí dokonce ani dnes už zastaralé voiceovery (což znamená, že třeba v českých seriálech se teď tenhle způsob vyprávění hodně využívá). Je to totiž celé hlavně jedno velké retro a i tohle k tomu zkrátka tak nějak patří. Stejně jako košile s širokým límcem, kalhoty do zvonu a echtovní 80’s kníry.

V pozadí nezůstanou ani geopolitická témata, takže svým způsobem by Narcos mohly fungovat i jako inscenovaná učebnice dějepisu. Odvyprávěná s reálnou syrovostí a bez příkras, které si ke světu drogových baronů leckdo přidává. Tyhle hodiny z dějin Kolumbie vás budou bavit způsobem, že budete chtít přidat.

7/7
Průvodce historií největšího drogového království všech dob dělá sám kokainový král Pablo Escobar v brilantním podání Wagnera Moury.
Chris (7/7)
Od prvního pohledu jasnej macho man a bez diskuze ten největší borec z party.
Čili film, kterej se bude líbit úplně všem a bezesporu se stane klasikou.
Vin (6/7)
Sympaťák, kterej si podmaňuje davy, ale k postavení alfa samce mu přeci jen kousíček chybí. Film co vás bude skvěle bavit a rádi si ho pustíte vícekrát.
Bernardo (5/7)
Tvrdej chlapík, co si dokáže poradit v barovejch rvačkách i smrtících přestřelkách.
Poctivej film, kterej ve vás zanechá pocit příjemně strávenýho času.
Britt (4/7)
Zlatej střed party. Na oba konce stejně daleko. Jako film nemusí sednout všem,
ale pořád půjde o dobrou zábavu, navíc řemeslně dobře odvedenou.
Harry (3/7)
Prachy jsou lepší motivace, než strach o život. Jsme totiž materialisté.
Coby film už jde o slabší kousek, na kterým si ale pořád můžete najít pozitiva.
Lee (2/7)
Strach z boje, kalkul, neumětelství nebo úskoky před divákem.
Film dobrej tak na zalepení nudného a deštivého odpoledne. Jinak ztráta času.
Chico (1/7)
Loser, co neumí pořádně ani tleskat. Takovým filmům se radši vyhýbejte,
když už se to nepodařilo nám.
Vybalit popis všech hodnocení >>
SERIÁL: Narcos (1. série)

Narcos 1. série (TV seriál)

Životopisný / Krimi / Drama
USA, 2015, 8 h 15 min (10×50 min)

Režie: José Padilha, Guillermo Navarro, Andrés Baiz, Fernan…
Scénář: Carlo Bernard, Doug Miro, Dana Calvo, Andrew Black…
Kamera: Lula Carvalho, Adrian Teijido
Hudba: Pedro Bromfman
Hrají: Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García, Luis Guzmán, Juan Pablo Raba, Juan Riedinger, Richard T. Jones, Julian Diaz, Ana de la Reguera, Adria Arjona, Bruno Bichir, Adan Canto, Julian Beltran, Salvador del Solar…

Nejčtenější články

Filmfanatic na Facebooku